Vegansk Meringue Lagkage

Vegansk Meringue Lagkage – og søde hindbær:

Sidste sommer bagte jeg denne lækre og smukke kage af vegansk meringue. Først troede jeg ikke, at det var muligt at lave meringue i en vegansk version. Men det kan jeg love jer for, at det er. Denne kage er lavet som en lagkage med lag af meringue, hindbærcreme i midten og friske sommerhindbær på siden. Opskriften er lavet og inspireret af kagedronningen  Ditte Julie Jensen. Efter jeg delte denne veganske version med jer sidste sommer, fik jeg mange tilbagemeldinger på hvordan den var lavet – så her er den altså. Find opskriften nedenfor – og lad mig endelig vide, hvis I har nogen spørgsmål! God fornøjelse.

..Hvordan laves Meringue uden æg?

Den veganske udgave af Meringue hedder ‘aquafaba’ (som er vandet fra kikærter) i stedet for at bruge traditionelle æggehvider. Man pisker kikærtevandet med en elpisker i omkring 20 minutter til det har sat sig – lige som med traditionelle æggehvider. Det kræver lige lidt tålmodighed og tid, men resultatet er fantastisk..

Men smager kikærtevand overhovedet godt? Tilføj lidt flormelis i mens du pisker, og så er svaret er ja. Jeg var lidt skepsis i starten, men må indrømme, at kikærtevand er helt fantastisk at arbejde med. Når man bager meringues med kikærtevand smager det meget neutralt, stort set lige som æggehvider. Altså er der ingen eftersmag eller duft kikærter. Flormelis er godt at piske med i, da det er med til at give en sød og sprød skorpe. Netop ligesom man gør med Meringue ud af æggehvider.

Meringue opskrift:
• Vand fra 1 dåse kikærter (aquafaba)
• 3 spsk. flormelis

~ Forvarm ovnen på 110º C almindelig. Brug en elpisker og pisk vandet fra kikærterne i cirka 20 minutter (uden flormelis). Tilføj sukkeret forsigtigt lidt af gangen og pisk 15 minutters tid igen, til du har en helt fast konsistens. Jep, det kræver lidt tålmodighed 🙂 Når du har en fast konsistens (hvor du nærmest kan vende skålen på hovedet, uden indeholdet løber ud), så hæld massen ud på et bageplade med bagepapir i runde ringe på omkring 12-15 cm. – alt efter hvor stor en lagkage du ønsker. Se billedet nedenfor. Det kræver muligvis mere end én bageplade. Bag meringues i cirka 1 time og 20 minutter på 110º C. Køl lagene ned på køkkenbordet og lad dem stå imens du laver hindbærcremen.

Hindbærcreme:
• 1 vaniljestang og kornene deraf
• 3 dl soyacreme (piskbar)
• 30g flormelis (kan udelades)
•  Saft og skal fra en halv øko citron
• 1 dl friske hindbær

~ Skær vaniljen ud af vaniljestangen og mix kornene med 1 tsk. flormelis. Pisk soyacremen, så den bliver luftig, fast og cremet. Mos hindbærene med en gaffel. I skålen med soyacremen (som nu har en fast konsistens) tilsætter du vaniljekornene, hindbær, flormelis og saft + skal fra citronen. Det er en meget sød kage, så tilføj endelig lidt surt til cremen. Mix det hele sammen hurtigt, smag til og sæt cremen på køl 30-40 minutter inden servering. (kan sagtens laves dagen før)

Til servering:  Sæt en meringues bund på dit kagefad. Tilsæt den kolde og faste hindbærcremen – en meringue cirkel igen, hindbærcreme osv. (jeg havde til 3 meringue bunde) Pynt på toppen med det sidste af cremen, friske hindbær eller andre bær, og blomster til pynt.  ✧

Tip! Spis gerne kagen samme dag du laver den. Når meringues er lavet, bliver den ret hurtig blød, hvis man ikke opbevare det i en lufttæt beholder. Kagen kan cirka højst opbevares et par timer (når cremen er kommet på) – så lav gerne kagen inden servering.


~ Vegansk meringue in the making. Pisk soyacremen indtil den bliver tyk og fast. Jeg tilføj også lidt ‘golden dust’ til mine bunde, så de blev lidt mere festlige. 


~ Friske danske hindbær i sæson. 


~ Cremen med citron, flormelis, vanilje og hindbær. 


~ Kagen med lag på. En meget smuk kage at lave!


~ Det færdige resultat. Jeg håber, du kan bruge opskriften! Kan slet ikke vente til der kommer friske sommerbær igen, så skal denne opskrift frem.. 

 

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.