Alle opskrifter/ Børnevenlige vegetarretter/ Madpakke idéer/ Morgenmad/ Vegetar på budget

Verdens Bedste Svampetoast

svampetoast
Min bedste opskrift på den populære Svampetoast:
Verdens bedste svampetoast. Der er kommet voldsomt meget feedback, på de her lækre cremede svampetoasts. Jeg har vidst delt opskriften et par gange på Instagram, men nu får i altså også den fulde version her.

Jeg er virkelig blevet vild med sammensætningen af lækre stegte svampe, cremede avocados og sprøde surdejsstykker.
(Og opskriften på mit surdejsbrød kan findes lige her.) Jeg tror vidst nok, at jeg har lavet de her toast et par gange de seneste uger. De er en delikatesse for sig, som jo ovenikøbet kun tager 10 minutter at lave.

Jeg har desuden også lagt denne opskrift under ‘Morgenmad’, da opskriften også kan være en lækker luksus morgenmad – som i det tilfælde sagtens kan laves uden løg og hvidløg.

Verdens Bedste Svampetoast

Serves: 2 personer
Prep Time: 5 min. Cooking Time: 5 min.

Den bedste opskrift på den populære svampetoast. Ristet surdejsbrød, avocadocreme, og stegte svampe. Et vidunder til snack eller frokost. Få opskriften lige her.

Ingredients

  • En stor håndfuld friske og rene økologiske svampe i sæson, skåret i skiver
  • ½ løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset (kan nemt udelades, hvis du også putter hvidløg i avocadocremen)
  • ½ tsk. chili flager
  • Saft fra en halv øko citron
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Smag til med salt og peber

Instructions

1

Start med at finthakke løg og hvidløg, hæld det på en pande med lidt olivenolie og steg et minuts tid.

2

Tilsæt svampene på den varme pande sammen med chili, citronsaft og salt og peber. Lad det stege på middelvarme i 4-5 minutter. Rør jævnligt rundt, så svampene bliver gyldne og karameliserede, men ikke alt for bløde.

3

Varm dit brød i mens svampene steger, og mix din avocadocreme.

4

Smør avokadocremen ud på brødet efterfulgt af et par skefulde stegte svampe. Drys med salt og peber og evt. lidt græskarkerner - Og nyd toasten mens den er varm.

Jeg er endnu ikke blevet træt af svampe i sæson. Deres tekstur og måden at de optager så mange forskellige smage på, når man bruger dem i madlavning, er virkelig fantastisk at eksperimentere med. Derfor passer svampe godt ind i rigtig mange retter, da de også tilføjer en helt særlig umami smag. Selvom at der som regel ikke er særlig meget “umami” over et stykke toastbrød, så håber jeg, at du vil give dig i kast med at prøve denne opskrift.

Glem endelig ikke avocadocremen:

Jeg laver altid de her svampetoast med en god, stor portion avokadocreme. Find opskriften her på den cremede avocado dip! Den er kun lavet med avocado, olie, citron, hvidløg, salt og peber. Og evt. lidt spinat eller persille, hvis man ønsker en lidt grovere tekstur, som dog stadig giver en cremet og lækker mayo-konsistens. Avocadocremen kan holdes på køl omkring en uges tid. Den er så nem at lave, og jeg synes, at den smager helt fantastisk til salater, toast, hovedretter osv. Jeg har brugt den avocadocreme til virkelig mange opskrifter efterhånden. Den kan også let bruges til mange andre retter, eksempelvis hjemmelavede burgere, denne lækre simre bowl med ris og spinat eller som dip til grønne frikadeller.
cremet avokado dip
~ Det sker ofte, at jeg laver min avocadocreme i 2 portioner, da min foodprocessor ikke er særlig stor. Her mixet med avocado, spinatblade, hvidløg, citron, salt og peber og olivenolie. Husk at du kan finde opskriften lige her.

danske svampe til svampetoast
~ Friske økologiske danske svampe i sæson. 

verdens bedste svampetoast
~ Derfor er svampetoast noget af det lækreste. En af de bedste kombinationer til både sen morgenmad, frokost eller aftensmad. Inspireret af den lækre svampetoast med hvidløg og timian fra Deliciously Ella.

Hvad synes du om opskriften? Giv en vurdering her ↓

5/5 (1 Review)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.