Alle opskrifter/ Fastfood/ Hovedretter/ Mad til flere dage

Verdens bedste burgerboller

Min bedste opskrift på sprøde og luftige veganske burgerboller.

Navnet har meget at skulle leve op til, men jeg synes virkelig at resultatet er blevet godt på de her luftige og sprøde burgerboller – og så er de jo ovenikøbet veganske.

Opskriften tager et par timer at lave, da dejen skal hæve 2 gange. Det er selvfølgelig noget man lige skal vide, inden man begynder. Men jeg lover, ventetiden er det hele værd, jo mere hævetid – jo mere luftige bliver de. Derfor er det også muligt, at lave dejen dagen forinden og sætte på køl over natten.

Jeg har rørt min dej på køkkenmaskine, da jeg synes at det giver det bedste resultat (det kræver nemlig at dejen bliver ret smidig). Men hvis du ikke har en køkkenmaskine, kan du også sagtens ælte med almindelig håndkraft.
Find opskriften nedenfor – og lad mig endelig vide i en kommentar nedenfor, hvis du har nogen spørgsmål.

Burgerboller

Serves: 12-14 stk.
Prep Time: 1,5 time Cooking Time: 15 min.

De bedste veganske burgerboller - jeg synes virkelig at resultatet er blevet godt på de her luftige og sprøde burgerboller. Find hele opskriften nedenfor.

Ingredients

  • 5 dl vand
  • 25 g. økologisk gær
  • 40 g. rørsukker (for sødmen, men sukker kan godt udelades)
  • 850 g. økologisk hvedemel
  • 15 g. havsalt
  • Pynt: 2 spsk. kokosolie og 3 spsk. lyse sesamfrø

Instructions

1

Start med at bland gær og vand i skålen på din køkkenmaskine. Tilføj sukker, mel (kun halvdelen), salt og mix på det højeste i 5-6 minutter med fuld kraft på din maskine. (Hvis du ikke har en køkkenmaskine, så kan det også sagtens gøre med håndkraft, det kræver bare lidt ekstra tid.) Mix dejen indtil den er sammenhængende og tilsæt langsomt resten af melet imens den mixer. Lad nu dejen hvile i skålen med et rent viskestykke over i en times tid et lunt sted.

2

Tænd ovnen på almindelig 200°C og hæld dejen ud på bordet og vend dejen rundt så lidt som muligt.

3

Skær dejen i to store stykker og form hver del til 6 stykker, så du cirka har 12 stykker i alt (mine blev ret store). Sæt stykkerne på en bageplade med bagepapir og form dem forsigtigt til runde boller. Sørg for ikke at sætte dem alt for tæt, de hæver nemlig en del, hvilket også gør, at de sagtens kan bages i 3-4 omgange.

4

Dæk pladen med et viskestykke og lad bollerne hvile cirka 30 minutter (gerne mere) mens ovnen varmer op. 

5

Når du kan se, at bollerne er hævet yderligere, er de klar til at bage. Pensel med smeltet kokosolie og drys med sesamfrø på toppen af bollerne og bag dem i ovnen cirka 15-16 minutter, til de får en flot gylden farve. Køl burgerbollerne på en rist, før de spises.

burgerboller dej

burgerboller sesam

opskrift luftige burgerboller

burgerboller opskrift

5/5 (1 Review)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.