Vegetar pasta bolognese

vegetar pasta bolognese linser

Nem og lækker opskrift på vegetar pasta bolognese med linser, tomater og svampe ala kødsovs. Klar på under 30 min.

Til kødfrie retter som denne, kan jeg bedst lide at bruge grøntsager til at fylde retten med, fremfor at købe de færdiglavede vegetarudgaver af kødsovs. Her er svampe en fantastisk ingrediens, da de giver den lækreste fylde, konsistens og lidt umami smag til retten. Opskriften her er især god hvis du skal servere den overfor kødelskere, da de fleste som regel ikke vil tænke over fraværet af kødet på tallerkenen.

Denne vegetar pasta bolognese er også en meget frysevenlig opskrift. Lav den gerne i en større portion og frys retten ned til ugens dage. Kan også opbevares i kølekskabet i 3-4 dage. Kan laves klar på under 30 minutter, men er også velegnet til at simre i længere tid.

» Prøv også: Se alle mine vegetar-hovedretter til aftensmaden her

Vegetar pasta bolognese

Serves: 2-3 personer
Prep Time: 10 min. Cooking Time: 20 min.

Nem og lækker vegetar pasta bolognese – en nem opskrift på pasta kødsovs med linser. Vegansk opskrift uden kød, brug enten pasta eller spaghetti.

Ingredients

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 200g svampe efter eget valg
 • 250g linser
 • 200g tomater
 • 70g tomatpuré
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk paprika
 • Saft fra 1/2 citron
 • 1 dl. Vand
 • Salt og peber
 • Servering: Pasta, basilikum

Instructions

1

Sauter løg og friskpresset hvidløg i olie i en høj pande til de er klare og bløde. Tilsæt finthakkede svampe og sauter under omrøring og høj varme i et par minutter.

2

Tilsæt herefter linser, tomater, tomatpuré, spidskommen, paprika, citronsaft, vand, salt og peber. Rør rundt og lad det hele simre under middel varme i 10 minutter.

3

Imens skal pastaen koges, som anvist på pakken. Sæt låg på den simrende bolognese og skru ned på lav varme i yderligere 10 minutter til pastaen er færdig.

4

Hæld vandet fra pastaen. Server pastaen på tallerkener sammen med bolognese toppet med basilikumsblade, drys med salt, peber og evt. fintrevet parmesan.

vegetar bolognese

Bedste grøntsager til vegetar pasta bolognese:

I en vegetaropskrift som denne er der ingen maksimums grænse for, hvor mange forskellige grøntsager man skal bruge. Personligt synes jeg selv, at den bliver bedre og rig på smag hvis man har en masse forskellige grøntsager at komme i. Brug dog endelig hvad du har i køleskabet i forvejen. Det er nemlig en god mulighed for, at få ryddet op i skufferne og på hylderne. Jeg har selv afprøvet opskriften med at supplere op og tilsætte både revet gulerødder, aubergine stykker (eller groftrevet), squash, bladselleri eller peberfrugt. Grofthakkede kikærter eller sorte bønner er også virkelig et hit, hvis kødsovsen gerne må være ekstra fyldigt og “kød-agtig”.

bolognese linser opskrift

Som jeg kan læse det på pakken, så hedder denne tykke og runde pasta; pasta rigati. Men, hvis nogen italiensk-sprogede pasta-kendere ved noget andet, så råb lige højt. Hvis du gerne vil undgå at spise for meget pasta i øvrigt, så lav den her bolognese med sunde strimler af squash spaghetti.
Opskriften er inspireret af én af Jamie Olivers lækre bolognese retter fra hans kogebog. Jeg bliver altid enormt inspireret af hans mange lækre og flotte vegetaropskrifter.. I øvrigt, så smager retten også suverænt med lidt fintrevet parmesan på toppen.

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *