Alle opskrifter/ Fastfood/ Hovedretter/ Madpakke idéer/ Vegansk der mætter

Veganske pølser af grøntsager og bønner

veganske pølser opskriftVeganske pølser – min bedste opskrift. Lavet af grøntsager, bønner og de bedste krydderier. De har en helt perfekt konsistens og er super lækre både at stege på panden og til grillen.

Jeg har faktisk ønsket at afprøve denne ‘kød-lignende’ opskrift længe. Selvom det færdige resultat på de her, dog ikke sådan ligefrem er smagen af kød. Det er nærmere smagen af stegte grøntsager, gode krydderier og bløde bønner. Og så et lækkert strejf af frisk persille og citron – som bestemt kan noget i den sammenhæng.

Prøv også: Til sidst lavede vi en lille salat, de sprødeste fritter i ovnen med olie, salt og peber, og hjemmelavet tomatsalsa a lá ketchup. Ren grillmad og en virkelig god kombination.

Jeg håber, at du vil afprøve opskriften. Lad mig endelig vide i en kommentar nedenfor, hvis du har nogen spørgsmål med at lave dem.
Husk også gerne at læse nedenstående omkring forberedelsestid. Opskriften tager nemlig 1,5 time.

Veganske pølser med grøntsager og bønner

Serves: 8 pølser
Prep Time: 1 time Cooking Time: 30 min.

De bedste veganske pølser serveret med fritter, bagte tomater, salat og tomat salsa. Find opskriften her på pølser lavet med bønner og lækre krydderier. Velbekomme.

Ingredients

 • 2 x fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • 1 rød snackpeber
 • 6 x friske svampe i sæson (normal størrelse)
 • 1 tsk. spidskommen
 • 2 tsk. paprika
 • Revet skal fra 1 øko citron
 • 1 tsk. BBQ krydderi (ellers tilføj 1 tsk. paprika mere)
 • En lille håndfuld bredbladet persille, finthakket
 • 70g tomatpuré
 • 1 dåse kidney bønner
 • 1 dåse hvide bønner eller cannellini bønner
 • 2 spsk. mandelmel (kan erstattes af alm. mel)
 • 5 spsk. almindelig mel (eller boghvede mel hvis det skal være glutenfri)
 • Smag til med salt og peber
 • Olie eller plantesmør til stegning

Instructions

1

Hak svampene, rød snackpepper og løg fint. Press hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt lidt olie til en varm pande og steg grøntsagerne. Tilføj skal fra citronen henover sammen med paprika, grill krydderi, spidskommen, tomatpuré og finthakket persille.

2

Skyld bønnerne under vand og lad dem dryppe af. Dup gerne bønnerne og fjern så meget vand som muligt. Hæld bønnerne i en stor skål og tilsæt melet. (mandel mel giver en virkelig lækker nøddesmag, men kan sagtens erstattes af 2 spsk. alm. mel)

3

Når svampemixen er færdig, så hæld det i skålen med de bløde bønner. Brug noget til at mose massen med, så du får en fast men rå konsistens. (Mos ikke for meget - det skal helst ikke blive til puré) Smag til med lidt salt og peber.

4

Gør små firkantede ark bagepapir og folie klar. Begge omkring 20x20 cm. Tilføj lidt mel i dine hænder, tag en stor skefuld dej og form i hænderne til aflange pølser.

5

Wrap pølserne i et ark med bagepapir, rul papiret omkring og fold dem i hver ende - gerne snoede. Gør præcis det samme med folie arket, så du nu har 2 lag. Sørg for at gøre det rimelig stramt, så du kan mærke, at de er faste. Fortsæt til du ikke har mere dej tilbage. Jeg fik cirka 8 pølser i alt.

6

Når du er færdig, placér de indrullede pølser i en stor gryde med vand. Kog dem i cirka 20 min.

7

Fjern pølserne fra gryden og køl dem ned enten på køkkenbordet eller i køleskabet (minimum 20-30 min.) Når de er kølet ned, så du kan arbejde med dem, så fjern folien.

8

Nu kan du enten grille pølserne eller stege dem på en pande. 4-5 minutter med olie eller plantesmør til stegning. Sørg for at vende dem forsigtigt men ofte, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Drys evt. med lidt salt og peber. Server pølserne med salat, fritter og lækker tomatsalsa a lá ketchup til at dyppe i.

Forberedelsestid på grillpølser:

Vi stegte pølserne indenfor på panden, men grillen havde virkelig også gjort underværker.. Vær dog lige lidt opmærksom på forberedelses-tiden på den her opskrift. Det tager omkring 1,5 times tid at forberede. Derfor kan du nemt lave pølserne klar dagen før, og sagtens opbevare dem på køl en dag eller to, før du steger dem.

veganske pølser med grøntsager
~ Hakkede grøntsager klar til at komme på panden. Rød peberfrugt, svampe, rødløg og hvidløg.

veganske pølser klar til panden
~ De færdige rullede pølser, som lige er blevet kogt. (Så bliver de mere faste i konsistensen). Nu er de klar til panden. Husk at genbruge folien. 

pølemix vegetarisk
~ Sådan ser de veganske pølser ud efter 20 min. koge tid og afkølet i køleskabet 15-20 min. (gerne mere hvis du har tid – de kan holde sig 1-3 dage) Når man fjerner papiret, ser man aftrykket af et fint mønster og en meget glat overflade. 

veganske grillpølser
~ Når jeg kigger på det færdige resultat, er det vildt at tænke på, at der ikke er spor af kød i.. Jeg er virkelig tilfreds med resultatet. Her er pølserne også serveret med denne lækre tomatsalsa – find opskriften her

0/5 (0 Reviews)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lotte
  January 23, 2019 at 17:55

  Hej 🙂
  Jeg synes, din opskrift ser vildt god ud, og befriende fri for soya! Men jeg kan ikke helt gennemskue, hvad du mener med “folie”… Er det alufolie? Eller en anden type folie, som jeg ikke kender?
  KH
  Lotte

  • Reply
   Michala
   February 6, 2019 at 07:31

   Hej Lotte!
   Ja, det er alufolie, jeg mener. Jeg har lige opdateret det i opskriften, så ingen er i tvivl! 🙂
   Jeg håber, at du vil prøve opskriften af. Meld endelig tilbage hvad du synes! (husk at tilsætte godt med krydderier)
   Bedste hilsner!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.