Vegansk Spaghetti Carbonara

vegan spaghetti carbonaraCremet og nem opskrift på lækker italiensk Spaghetti Carbonara uden kød. Perfekt på travle dage hvor det både skal være hurtigt at lave, og samtidig godt må smage fantastisk. Denne opskrift er vegansk – og altså lavet uden både æg og fløde. Men endnu bedre så er den lavet af en lækker opbagt carbonara sovs med et strejf citron og muskatnød.

Hvis du vil have en kødfri carbonara, så kan du altid lave den med små snittede grøntsager eller svampe. Dette gør sig desuden gældende for de fleste pastaretter, som oprindeligt er lavet med kød i opskriften.

Jeg havde en rest af de her lækre hjemmelavede vegetariske pølser, som jeg skar i små tern om kom med op i retten. Det var virkelig en god kombination sammen med den cremede sovs og bløde spaghetti. Men hvis du ikke lige har vegetariske pølser på lagerhylden, så kan lidt svampe og løg sagtens gøre arbejdet.

Vegansk Spaghetti Carbonara

Serverer: 2 personer
Tilberedningstid: 15 min.

Cremet og nem opskrift på Vegetarisk Spaghetti Carbonara. Perfekt på travle dage hvor det både skal være hurtigt, og samtidig skal være smage fantastisk.

Ingredienser

  • Spaghetti, til 2 personer
  • En håndfuld svampe skåret i tern, eller 1-2 vegetariske pølser - find opskrift her.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 x løg i tern
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. plantesmør
  • 2-3 dl. havremælk (eller anden plantemælk/fløde kan også bruges)
  • 1-2 tsk. muskatnød
  • Saft og skal fra 1/2 usprøjtet citron
  • Friskkværnet salt peber

Sådan gør du

1

Skær svampe og løg ud i tern og steg sammen med hvidløg og lidt olie på en pande under middelhøj varme. (Hvis du bruger vegetariske pølser, så skær dem ud i små tern og steg på samme måde sammen med løg + hvidløg). Lad det stå på eftervarmen, og kog Spaghetti og sovsen imens.

2

Kog Spaghetti, og gå til sidst igang med sovsen.

3

Find en mindre kasserolle frem. Steg smøret i gryden på middel varme, og tilsæt straks melet. Rør hele tiden rundt med et piskeris, så der dannes en melbolle. Hæld havremælk på med det samme. Rør hele tiden rundt indtil du får en cremet og tyk konsistens. (Hæld evt. mere havremælk på, hvis det bliver for tykt.) Tilsæt salt, peber, skal + saft fra citron og godt med revet muskatnød. Lad det koge under middel varme et par minutter, og smag til.

4

Når Spaghettien er kogt al dente efter anvisningerner, så hæld vandet fra, og hæld flødesovsen deri sammen med svampe/pølser. Vend det hele forsigtigt rundt. Anret på tallerkner, drys med lidt ekstra muskatnød, salt, peber og et strejf af citron. Bon Appétit.


Vegansk Spaghetti Carbonara
~ Lækker og cremet Vegetarisk Spaghetti Carbonara med et strejf af muskatnød, flødesmag og citron. 

Giv opskriften en vurdering her ↓

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *