Toast med spejlæg

fransk toast med spejlæg

Nem og lækker opskrift på toast med spejlæg. En fransk opskrift på toastbrød ala franskbrød med æg i midten, drysset med persille, spinat og med citron, salt og peber.

Man kan lave spejlæg eller tilberedt æg på utrolig mange måder, og det er altså lige lækkert hver gang.
Jeg har tidligere prøvet at lave æg bagt med grøntsager i små skåle i ovnen, bagt ovenpå pizza eller bagt i halve avocado eller aubergine i ovnen. De skal kun bages i oven på omkring 180 grader og i 15-20 minutter, alt afhængig af hvilke grøntsager man bruger som skål.

Nyd retten til morgenmad i weekenden, som en frokostanretning eller til det helt store brunchbord. Her kan det anbefales at halvere brødene til mindre størrelse og serverer som små hapsere. Bon appétit.

Prøv også: denne nemme opskrift på spansk romesco pesto til retten.

Toast med spejlæg

Serverer: 1 portion
Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min.

Nem opskrift på fransk toast med spejlæg til det næste morgenmads-bord. Kan også bages i ovnen eller serveres i vafler eller pandekager. Rigtig god fornøjelse.

Ingredienser

  • 1 skrive toastbrød eller franskbrød
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Pynt: Spinat, persille, citron og avocado. (valgfri)

Sådan gør du

1

Start med at lave et hul midt i brødet. Tilsæt en lille smule smør på en varm pande og placer toastbrødet herpå. Giv det 1-2 minutter på lav varme på den ene side og vend brødet, når det er gyldent.

2

Hæld ægget forsigtigt ned i hullet i toastbrødet og lad det simre 1-2 minutter på denne side til spejlægget er færdigt (brødet skal ikke vendes mere).

3

Server den lune toast med salt og peber, lidt citronsaft, avocado og drysset med frisk spinat eller persille.

Jeg brugte et kerne-franskbrød til mine toast med spejlæg, da jeg synes det har mere smag og struktur end traditionelt toastbrød. Brug endelig, hvad du har liggende allerede. Hvis du har toastbrød, så kan jeg anbefale at brug 2 x toasts på panden ovenpå hinanden. Ellers kan det være svært at få plads til ægget, som jo skal fylde hullet i brødet ud. Du kan også bruge halve boller, de har ofte en tykkere konsistens og er højere i kanten. Se fx de her æg i boller fra Jensens Madblog.

nem opskrift på franskbrød og æg

Prøv også gerne opskriften med ristet rugbrød på en pande til morgenmaden, eller ovenpå pandekager og vafler. Du kan også lave mønstre eller andre former i brødet med småkage-forme fx som et hjerte. Det gør altså bare morgenmads-bordet lidt sjovere. Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Du må meget gerne rate opskriften nedenfor.

5/5 (1 Review)

1 kommentar til “Toast med spejlæg”

  1. Pingback: Scrambled eggs – Opskrift på røræg med spinat til morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *