Rucolasalat med pinjekerner og bagte tomater

nem rucola salat bagte tomater
Her er min bedste opskrift på rucolasalat. Nem og lækker sommersalat med bagte tomater, ristede pinjekerner og avokado. En virkelig god måde at få spist rucola der er til overs eller at få spist andre lækre sommersalat rester.

Jeg brugte friske cherry tomater i sæson. Dem vendte jeg i oliven olie, ahornsirup, hvidløg, salt og peber. Herefter skal de bages i ovnen så de bliver saftige, bløde og smagfulde. Det gør en verden til forskel at bage tomaterne. De giver enorm meget smag og saft til de sprøde, ristede pinjekerner.

Lav salaten med en håndfuld pinjekerner, en halv avocado skåret i tern og en håndfuld blandet frisk rucola salat. En god måde at få alle de sunde salat-ingredienser. Og så smager det jo desuden fantastisk.

Prøv den lækre opskrift med pinjekerner og bagte tomater.

Rucolasalat med pinjekerner og bagte tomater

Serverer: 4
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 45 min.

Rucolasalat med de bedste saftige ingredienser. Rucola, bagte tomater, pinjekerner og cremet avocado og dressing. Nem opskrift fyldt med smag.

Ingredienser

 • 16 friske cherry tomater i sæson
 • 3 spsk. oliven olie
 • 1 tsk. ahornsirup
 • 1 fed hvidløg
 • salt & peber
 • 1 tsk. æblecidereddike
 • 1 tsk. balsamico
 • 1/4 saft fra 1 citron
 • en håndfuld pinjekerner
 • halv avokado, skåret i tern
 • en håndfuld blandet frisk rucola salat

Sådan gør du

1

Tænd ovnen på 150°C.

2

Mix først olivenolie, ahornsirup, hvidløg (presset) salt og pepper, og lad stå.

3

Hæld de friske skyllede tomater på en bageplade med bagepapir, hæld olie-mixen over og bag i ovnen i cirka 45 minuter på 150°C.

4

Mens tomaterne varmes, rist pinjekerner forsigtigt på en pande og warm dem i 5-6 minuter til de bliver gyldne. Afkøl og sæt til side.

5

Tag tomaterne ud når de er færdige, og gem olien derfra i en mindre skål. Tilsæt her æblecidereddike, balsamico og citron til en lille dressing.

6

Skyl rucola og hæld salaten i en serveringsskål, tilføj tomaterne, avokado og hæld dressingen ud over. Tilsæt til sidst de ristede pinjekerner, drys med salt & pepper og server.

Saftige salater med en god dressing:

Nøglen til en god salat er en virkelig god og saftig dressing. Enten som en creme, oliedressing eller pesto. Det er ofte det, som gør forskellen, når man sammenligner gode salater med mere kedelige salater. Saft, syre og sødme kan virkelig gøre en kæmpe forskel. Jeg har tilføjet hvidløg til denne dressing også. Men det kan sagtens udelades for smagen eller for børnenes skyld. Hvis du vil have mere inspiration til lækre dip, pesto eller dressinger, så har jeg samlet mine bedste opskrifter her på tilbehør til salatopskrifter.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål. Velbekomme.
avocado bagte tomater ingredienser

Rucola salat avocado bagte tomater salat

rucolasalat bagte tomater

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *