One pot pasta med svampe og squash

One pot pasta med svampe og squash

Her er min nemme opskrift på one pot pasta med svampe og squash klar på kun 20 min. En fantastisk opskrift på travle hverdage. Opskrifter på one pot retter er populære for tiden. Og det er vidst med god grund! One pot pasta smager fantastisk og findes i utallige versioner: lavet med fløde, kylling, serrano eller som en masse vegetar udgaver lavet med champignon, tomater, broccoli, kål, spinat. Ja, det er vidst kun fantasien, der sætter grænser.

One pot retter er utrolig nemme at lave, og så kan man selv justere og tilsætte ingredienserne alt efter sæson og hvad man lige har til overs i køleskabet. Jeg laver faktisk ofte one pot retter, når jeg har en masse grøntsager som skal bruges snart – og hvis jeg altså har en rest pasta. Ellers bliver resterne også ofte mixet sammen i en gryderet.

»Prøv også: Cremet pasta penne – nem hverdagsopskrift på kun 10 min.

One pot pasta med svampe og squash

Serverer: 2-3 personer
Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 15 min.

Min bedste opskrift på vegetar one pot pasta med squash, svampe, hvidløg og lækre pastastykker. Tilsæt grøntsagsbouillon og server retten med frisk parmesan.

Ingredienser

  • 400g pasta af eget valg
  • 200g svampe
  • 250g squash (1 squash)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 700ml. vand
  • 1 dl. fløde eller plantefløde
  • Krydderier: grøntsagsbouillon, rosmarin, salt, peber.
  • Pynt: Parmesan samt persille eller basilikum.

Sådan gør du

1

Kom alle ingredienser i en stor gryde og rør rundt.

2

Sæt låg på og lad det koge op. Rør godt rundt igen indimellem og lad retten simre i gryden. Lad det småkoge i 10-12 minutter eller til pastaen er perfekt kogt. Smag til og tilsæt salt og peber hvis nødvendigt.

3

Server retten drysset med parmesan, persille eller basilikum. Velbekomme.

Mængde af grøntsager og pasta i one pot retter:

one pot pasta vegetar opskrift

Hvis du gerne vil undgå for meget pasta i retten, så skift endelig 100g ud med ekstra grøntsager. Det gør ingen forskel i forhold til væsken af fløde og vand.
De 400 g fuldkornspasta jeg har brugt i retten passer glimrende til mit behov af pasta. Men juster endelig til, så mængden passer til jeres familie. Denne opskrift efterlader dog også rester til dagen efter hvis man blot er 1-2 personer. Og skulle der være en god pasta rest, så gem endelig denne på køl fra og den vil gøre sig glimrende til frokosten dagen efter med ristet rugbrød til eller blandet i en salat.

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Jeg blev selv inspireret af Jamie Olivers mange opskrifter på One-pan opskrifter. Det er så nemt at gå til og perfekte til travle hverdage. Skriv endelig nedenfor hvordan din one pot pastaret blev, og du må meget gerne rate opskriften nedenfor.

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *