Nemme Veganske Pandekager

veganske pandekagerVeganske pandekager – Den nemmeste pandekagedej til morgenmad og brunch:

Jeg elsker virkelig de helt traditionelle danske pandekager. Men de her små veganske pandekager er virkelig også lækre til brunch og morgenmad. Og så er de ofte lidt lettere at spise i størrelsen. Opskriften er lavet uden æg, og der er ikke tilsat sukker – kun sirup på toppen. Med det aspekt kan de måske gå i kategorien, som en slags sund pandekage. Pandekager med Matcha og spinat lavede jeg for nogle måneder siden, og det kan man virkelig kalde for en sund morgenmad! Bananpandekager er også et hit. Og jeg lavede denne veganske udgave af nemme pandekager med banan for ikke længe siden. Jeg laver næsten altid mine pandekager som brunchpandekager. De er lidt mindre i størrelse ligesom amerikanske pandekager. Men stadig luftige og lækre.

Denne opskrift på veganske pandekager er en meget simpel grundopskrift. Herudover består den stort set altid af ingredienser, som man altid har i køleskabet: Mel, mælk, sirup, vanilje, salt, smør og lidt bagepulver. Tilsæt selv kanel, kardemomme, banan, blåbær, eller frugt i dejen, hvis du synes. Jeg lader altid dejen hæve 1/2 – 1 times tid. Det giver bagepulveret lov til at gøre dejen mere luftig og smidig. Så gør dig selv den tjeneste, lige lade dejen stå lidt, inden du begynder med stegepanden.

Nemme Veganske Pandekager

Serverer: 18-20 stk.
Forberedelsestid: 1 time Tilberedningstid: 15 min.

Lækre veganske pandekager uden æg – Den nemmest opskrift til brunch pandekager. Dejen er lavet uden æg og tilsat sukker. Serveret med sirup og friske bær.

Ingredienser

  • 5 dl mandelmælk
  • 4 dl. mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. plantesmør, smeltet (eller kokosolie)
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. havsalt
  • Pynt: Ahornsirup, bær, mandler, chokolade

Sådan gør du

1

Først, mix mandelmælk, mel, bagepulver, vanilje og salt - og lad dejen hvile i 1/2 - 1 times tid. (Dejen kan også sagtens laves en dag i forvejen.)

2

Herefter tilsæt det smeltede smør i dejen, rør rundt og tænd for panden.

3

Tilsæt evt. 1 spsk. plantesmør (eller kokosolie) til panden til at starte med, og hæld forsigtigt dejen ned i panden til de formes i mindre brunch pandekager.

4

Sørg for at dejen ikke brænder på, og varm pandekagerne et par minutter på hver side på medium varme.

5

Spis pandekagerne varme med ahornsirup, bær, mandler eller chokolade.

Tilbehør til pandekager:

Jeg stabler ofte mine pandekager, når de skal spises. Og bagefter serverer dem med sirup og friske bær. Det er også virkelig lækkert med hjemmelavet nutella eller lave det som en wrap, med en god omgang granola. En lækker og ikke mindst indbydende til  morgenmad og brunch eller som eftermiddagssnack. Brug gerne hvad du lige har i køkkenet, og frugt og bær som passer til sæsonen. Tilføj selv dine ynglingstoppings.
Et sidste tip er, at det er virkelig også lækkert at rulle pandekagerne sammen med fyld. Enten sødt fyld som syltetøj, granola, sukker m.m. Ligesom traditionelle danske pandekager. Eller til aftensmad med grøntsager, pesto og avocado. En virkelig lækker og meget nem aftensmad!

veganske pandekager og frugt

veganske pandekager uden æg

Giv opskriften en vurdering her ↓

5/5 (1 Review)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *