Hokkaidosuppe

hokkaido suppe opskrift

Hokkaidosuppe er en fantastisk redning på kolde dage. Denne opskrift er utrolig nem at lave. Den er tyk, cremet, fuld af smag, og pyntet med lækre toppings.

Hvis ikke du har hokkaido græskar, kan du også lave suppen som almindelig græskarsuppe eller bruge butternut squash (og i princippet også mange andre grøntsager). Som altid sagt, kun fantasien sætter grænser hvad angår suppe.
Som sagt foretrækker jeg hokkaidosuppe rimelig tyk og cremet, men hvis du vil have den mere flydende, så tilsæt ekstra vand.

Tilsæt gerne toppings til suppen, så får den mere smag og giver et pift. Jeg plejer at bruge forskellige former for kerner – her græskarkerner. Du kan også tage kernene direkte fra hokkaidoen og riste på panden med krydderier. Det er virkelig lækkert, og en god måde at udnytte kerner, som man alligevel ville kassere.  

Prøv også: Opskrift på hjemmelavede fladbrød til suppen

Hokkaidosuppe – nem opskrift

Serverer: 2 personer
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 20 min.

Hjemmelavet hokkaido suppe på kolde dage er fantastisk. Opskriften kan også laves med kokosmælk eller butternut squash. Pynt med græskarkerner.

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • Saft fra 1/2 lime eller citron
  • 4 dl. vand
  • Drys godt med salt
  • Pynt: Græskarkerner og blomkålspuré (kan udlades, ellers brug creme fraiche eller skyr)

Sådan gør du

1

Skyl hokkaidoen. Skær skrællen fra og skær hokkaidoen i store firkanter.

2

Kom op i en gryde med lime saft, vand og salt. Kom låg på og kog under en god varme i 18-20 minutter.

3

Blend suppen med en stavblender eller i en food processor. Blend til suppen er helt cremet. Smag til med evt. salt og peber og tilsæt ekstra vand hvis du ønsker suppen mere flydende.

4

Server den varme suppe med det samme. Drys med græskarkerner og evt. blomkålscreme.


Blomkålscreme:

Jeg brugte en blomkåls creme på toppen af suppen. Den var lavet af 1/2 blomkål, som var kogt og blendet med salt, peber og 1 spsk. smør. Men du kan NEMT erstatte med creme fraiche, skyr, ekstra kokosmælk eller andet lækkert. Det er især lækkert hvis suppen er til den stærke side. Og desuden er suppen også lækker i sig selv.

Jeg elsker nemme vinter-vegetariske opskrifter som denne her. Opskriften er også vegansk, da den ikke er lavet med fløde og store mængder smør. Så vil næsten gå så langt at sige, at den er forholdvis i den sunde ende.

Du kan nemt selv prøve dig frem med forskellige toppings m.m. Som nævnt, kan man også genbruge kernerne fra hokkaidoen og riste på panden med lidt forskellige krydderier. Det er en god måde både at tilsætte crispy toppings hvis man fx ikke har græskarkerner. Men heldigvis også hvis man ikke går ind for madspild. Velbekomme.

hokkaidosuppe opskrift
4/5 (1 Review)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *