Alle opskrifter/ Morgenmad/ Opskrifter på grød

Havregrød med karamel og æble

oatmeal caramelHavregrød med karamel og æble:
Den bedste hjemmelavede opskrift på lun havregrød med karamel. Min er opskrift er lavet med kanel, karamelsauce, friskhakkede æbler og drysset med lidt kanel. Min absolutte yndlings morgenmad med det bedste topping.

Du kan nemt selv variere dit tilbehør til havregrød, alt efter størrelse og behov. Granola, banan, bær eller kompot er virkelig også en anbefaling og gør kun den lækre havregrød opskrift endnu bedre. En opskrift på lækker bærkompot i havregrøden, kan findes lige her.

Jeg laver altid min havregrød i en gryde, da jeg selv synes, at det er lettest at arbejde med. Men havregrød i mikrobølgeovn er kan være lettest og mest bekvemt for mange, og så bruger du endelig det.

Havregrød med karamel og æble

Serves: 1 portion
Prep Time: 5 min. Cooking Time: 5 min.

Den bedste havregrød med karamel og friske æbler. Sund og lækker opskrift med det bedste topping. Granola, banan, bær eller kompot kan også anbefales som lækker topping.

Ingredients

  • 2 dl. Havregryn
  • 4 dl. Havremælk
  • 2 tsk. kanel
  • 2 spsk. Peanut butter
  • 3 spsk. Ahornsirup
  • Drys med salt

Instructions

1

Havregrød: Mix havregryn, kanel og havremælken sammen i en gryde og varm op under lav/middel varme.

2

Karamelsauce: Hæld Peanut Butter og ahornsirup en anden mindre gryde og rør rundt under lav varme. (Du kan evt. også bruge en skål og varme forsigtigt i mikrobølgeovnen - rør undervejs) Smag til med salt.

3

Server den varme havregrød med den lune karamel sauce på toppen, sammen med hakkede mandler og friskrevet æble.

Er havregrød sundt?

Det er ikke for sjov, at havregrød har eksisteret i så mange år, og det har altid været en sund morgenmadspise – hvert fald her i Danmark. Selvom der er relativt mange kalorier i havregrød, når man tilsætter plantemælk (frem for vand) og den hjemmelavede karamel sauce, så hører havregrød stadig under en af de sundere måltider. Havregryn er nemlig proppet med kostfibre, proteiner, vitaminer, mineraler og de gode kulhydrater. Og så sætter en omgang havregrød fra morgenstuden virkelig gang i fordøjelsen. Jeg bruger altid grovvalsede havregryn, som desuden sikrer, at du holder dig mæt i mange timer, da de tager længere tid for kroppen at fordøje end fx finvalsede havregryn.

Grød lavet på havremælk:

Min opskrift er lavet med havremælk, fordi at det er en opskrift uden animalske produkter. Herudover skal det lige siges, at havregrød lavet på mandelmælk eller havremælk, er et helt niveau for sig. Hjemme hos mig har havregrød aldrig smagt så godt, som da jeg skiftede de 4 dl. vand ud med 4 dl. havre/mandelmælk. Grøden bliver simpelthen så cremet og lækker. Men HVIS at du ønsker en sundere version med mindre kalorier, så kan du sagtens skifte mælken ud med 4 dl. vand istedet eller blande 50/50. Du kan også droppe den hjemmelavede karamel sauce og pynte grøden med sundere tiltag som frø, chia, bær eller frugt.
Havregrød med karamel
Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig nedenfor i en kommentar, hvis du har nogen spørgsmål..

Rate min opskrift lige her ↓

0/5 (0 Reviews)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.