Grønkålschips

grønkålschips nem opskrift

Saltede, sprøde grønkålschips. Mmmh. De er blevet et stort hit herhjemme hos mig, som et alternativ til almindelige kartoffel chips. De er nemlig sundere end mange andre typer af chips og smager overraskende lidt af grønkål.

Spis dem til en forret, som tilbehør til nødder, drys dem på suppen eller spis de sprøde chips som de er, sammen med et koldt glas hvidvin. En lille nem knasende ret, klar på 12 minutter og som imponerer de fleste gæster.

Opskriften er simpel. Bland grønkål sammen med olie, salt og peber. Tilsæt evt. lidt citronsaft eller lime også, hvis du synes.
Fordel kålen på en bageplade og bag i ovnen 10-12 min. på 180 grader. Se opskriften nedenfor.

» Prøv også: Grønkålspesto – cremet og lækker grøn pesto

Grønkålschips – saltede og sprøde

Serverer: 1 portion
Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 10 min.

Simpel og hurtig opskrift på sprøde grønkålschips. Spis dem som chips, i salater, på supper eller som en fin forret. Klar på kun 12 minutter.

Ingredienser

  • 1 grønkål
  • 1/2 dl. olie
  • 2 drys med flagesalt
  • drys med peber
  • saft fra 1/2 citron eller lime (kan udelades)

Sådan gør du

1

Vask og rens grønkålen. Skær bladede i mindre stykker.

2

Vend bladede i olie, salt, peber og citron på en bageplade beklædt med bagepapir

3

Bag dem i ovnen i omkring 10-12 minutter indtil de er sprøde. De må endelig ikke blive for mørke, så hold øje med ovnen.

4

Server dem gerne med det samme. De bliver bløde efter en times tid eller to.

Grønkålschips til enhver anledning

Jeg faldt over opskriften hos Carrotstick, og lavede dem til nogle familiegæster for nogle uger siden. Som nævnt, at de her sunde chips virkelig et hit at lave, når der kommer gæster. En nem sprød forret, som kan nydes med et koldt glas vin – eller kombucha. Drys dem også gerne i salater, i wraps, på suppen m.m. De fleste børn vil elske smagen af dem, da der ikke er noget kraftig smag af kål. Juster selv med mængden af olie og salt – samt lime og citron som giver et lækkert syrligt strejf, men kan sagtens udelades.

Jeg kommer tid til at spise for mange af dem i starten, fordi at jeg helst vil nyde dem når de er sprøde. Jeg ville ønske, at de kunne holde sig lidt længere. Men holdbarheden på grønkålschips varer ikke længe. Jeg oplever, at de allerede bliver bløde efter bare en times tid eller to. Hvis nogen har et godt tip til at forlænge holdbarheden, så skrive gerne en kommentar nedenfor. Jeg håber, at du kan bruge opskriften!

sprøde og sunde grønkålschips
0/5 (0 Reviews)

1 kommentar til “Grønkålschips”

  1. Pingback: 20 tips til billige og nemme snacks – Nemme snackopskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *