Alle opskrifter/ Børnevenlige vegetarretter/ Fastfood/ Hovedretter/ Madpakke idéer

Friturestegt broccoli

deep-fried-broccoli-vegan-recipeHer er min opskrift på nem og crispy friturestegt broccoli – lavet med øl og uden æg. Fristurestegt kål, blomkål, broccoli og andre grøntsager er virkelig et hit, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af aftensmaden. De fleste typer af grøntsager kan faktisk bruges, hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.

Øllen kan selvfølgelig udelades. Men jeg kan virkelig anbefale at bruge lidt øl i dejen. Det giver rigtig meget smag, ekstra sprødhed og en perfekt kombination af surt/sødt strejf til broccoli-stykkerne.

Hvis opskriften laves til børn, så brug havremælk eller en anden mælk i dejen i stedet for. Sørg dog for, at dejen ikke bliver for våd i det, men bevarer en fast og cremet konsistens. Jeg tilsatte omkring 33 cl. væske (svarende til en øl) til 150g. mel.

Friturestegt broccoli

Serves: 2-3 personer
Prep Time: 5 min. Cooking Time: 15 min.

Den bedste opskrift på friturestegt broccoli ala friturestegt 'kylling'. Nem og hurtig opskrift på sprøde dybstegte grøntsager med avocado dip.

Ingredients

  • 1 broccoli, skyllet
  • 300 ml. neutral olie
  • 150g. hvedemel
  • 1 tsk. Paprika
  • 1-2 tsk. Harrissa krydderi (eller anden god spicy krydderi)
  • 1 øl (33 cl.)
  • Salt og peber

Instructions

1

Vask broccoli og skær ud mindre stykker/buketter.

2

Mix mel, paprika, harrissa krydderi, salt, peber og øl i en skål. Pisk indtil at dejen er sammenhængende og gerne en anelse tyk.

3

Varm olien godt op i en mindre pande eller frituregryde. Jeg brugte kun 1/3 liter olie, så det kun lige dækkede stykkerne.

4

Dyb broccoli-stykkerne i dejen så de er godt dækkede over det hele. Dyb dem bagefter direkte ned i den varme frituregryde og lad dem stege 4-5 sammen i omkring 3 minutter. Vend dem med en ske, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Tag dem op, når de er gyldne, og dryp dem af på en stykke papir eller køkkenrulle.

5

Server de friturestegte broccoli mens de stadig er lune, sammen med en frisk kold avocado dip. Velbekomme.

Friturestegte grøntsager + den bedste avocado dip:

Jeg kan ikke sige det nok gange. Du går ikke galt i byen med den her avocado dip til friturestegt broccoli. Eller andre lækre friturestegte grøntsager for den sags skyld. Og det gælder uanset om den serveres til voksne, til børn – til salater, hovedretter, gryderetter eller som dip til brød. Den er kun mixet sammen med 5 ingredienser: 1 fed hvidløg, 1 moden avocado, 2 spsk. olie, salt og peber. Find den fulde opskrift på avocado dip lige her. Tilsæt dine yndlings krydderier eller fx spinatblade, hvis du ønsker lidt mere smag eller fylde.

Olie til friturestegning:

Når man frituresteger, så suger det en masse olie. Hvilket resulterer i, at det kan være svært at gøre retten sund og samtidig smagfuld. Jeg får dog ofte lidt dårlig samvittighed over al den olie, som der traditionelt bliver brugt til friturestegning.. Men kan man friturestege med mindre olie? Ja, det kan man sagtens. For at spare på olien, så bruger jeg en mindre gryde, så det faktisk kun dækker stykkerne 50-60%. De skal alligevel vendes, så de bliver gyldne hele vejen rundt. Derfor ser jeg det ekstremt unødvendigt at bruge en hel liter ad gangen. Steg broccoli-stykkerne over flere omgange, og så bruger du kun 1/3 del af en hel liter.

vegan broccoli deep fried recipe
Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv gerne min opskrift på friturestegt broccoli en vurdering lige nedenfor ↓

5/5 (1 Review)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.