Fladbrød med Tzatziki

vegan flatbreads tzatzikiSmå hjemmelavet sprøde fladbrød – en rigtig lækker sommeropskrift. Nem at lave, og som selvfølgelig kan være en delikatesse hele året. Hvis du har grill, kan jeg virkelig anbefale at bage dem på en pizzasten eller på en pande over bål. Jeg bagte mine på en almindelig varm pande undendørs i køkkenet. Her blev resultatet virkelig fint, så det kan skam sagtens anbefales.

Prøv også – denne gode omgang hjemmerørt Tzatziki til. Fladbrødene giver virkelig en duft af sommer og udeliv, når de bliver bagt. Og sådanne flade sprøde brød smager bare bedre med lidt dressing eller dip. Så sæt gerne tid af til det også. Find opskriften nedenfor og skriv endelig i en kommentar, hvis du har nogle spørgsmål.

Små hjemmelavede fladbrød

Serverer: 8-10 stk.
Forberedelsestid: 1 time Tilberedningstid: 15 min.

Hjemmelavet sprøde fladbrød. Serveret med hjemmerørt tzatziki. Nem og lækker sommeropskrift til panden eller grillen. Find opskriften til de flade lækre brød lige her.

Ingredienser

  • 200g økologisk hvedemel
  • 100g grahamsmel (eller en anden grovere meltype)
  • 3 dl kokos/neutral yogurt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et nibs havsalt

Sådan gør du

1

Find en stor skål frem og hæld hvedemel, grahamsmel, havssalt og bagepulver deri. Mix de tørre ingredienser sammen og tilføj yogurt.

2

Pisk sammen med et piskeris og brug dine hænder til at forme dejen (som billedet forneden). Lad dejen blive i skålen og sæt dejen et lunt sted med et klæde over en times tid.

3

Når dejen er hævet til en god størrelse, hæld lidt mel på bordet og hæld dejen ud i en aflang størrelse. Skær dejen ud 8 stykker (eller 10 stykker, hvis der er dej nok til det). Hver størrelse skal cirka fylde hånden ud. Brug en kagerulle og rul hver stykke dej ud til små flade pizzadeje. De skal endelig ikke blive alt for tynde! Læg fladbrødene hver for sig, altså ikke oven på hinanden, da de så klistrer sammen.

4

Lad fladbrødene hvile lidt, mens du varmer en pande op med lidt olivenolie. Panden skal være godt varm. Tilføj et par fladebrød alt efter hvad der er plads til, og varm dem på hver siden 2-3 minutter. Gentag dette indtil alle brød er lavet og har en fin gylden farve.

5

Tip! Hvis du har en grillpande, så brug gerne den, så får du flotte striber på fladbrødene. Nyd gerne fladbrødene med det samme - så er de bedst. Men de kan sagtens opbevares 1-2 dage og opvarmes igen. De kan også nedfryses.

fladbrød dej
~ I en større skål mix ingredienserne – tilføj yogurt og pisk til en samlet masse. Brug hænderne til at forme dejen og lad dejen hvile et lunt sted en times tid. 

fladbrød ingredienser
~ Efter hævning, hæld dejen ud på bordet og skær i 8-10 lige store stykker. 

fladbrød opskrift
~ Fladbrød er virkelig et hit på grill eller over bål – men kan også sagtens laves direkte på panden indenfor i køkkenet.

fladbrød opskrift tzatziki
~ Fladbrød og tzatziki (find opskriften her) – den perfekte sommer kombination. Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Lad mig endelig vide i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv gerne opskriften en vurdering lige her ↓

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *