Chokolade brownies

vegan chocolate browniesMin mest simple og lækre opskrift på vegansk chokolade brownies. Bløde i midten og sprøde udenpå. Ligesom en brownie skal være.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste er vilde med brownies eller chokoladekager generelt. For ja, det kan virkelig også være svært at modstå. Jeg fik vidst alleredet spist et stykke eller to direkte, da de kom ud af ovnen. Spis de lækre brownies til en god kop kaffe eller som en god dessert med en kugle vaniljeis. (Sidstnævnte kan virkelig også anbefales!). Jeg har også tidligere lavet denne brownie opskrift med saltet chokolade frosting, som er ret lækker, hvis du gerne vil have lidt ekstra snasket på toppen.

Jeg brugte valnødder og pyntede også med lidt på toppen. Men du kan også sagtens bruge hasselnødder eller pecan nødder. Hvis du rister hasselnødderne en smule inden brug, så bliver de ekstra sprøde og fuld af smag. Jeg håber ellers, at du vil prøve opskriften af – og jeg lover jeg for, at den er bedre end de fleste klassiske brownie opskrifter der findes derude! Velbekomme.

Chokolade brownies

Serverer: 10-12 stykker
Forberedelsestid: 01:20:00 Tilberedningstid: 25

Lækker og nem vegansk opskrift på chokolade brownies - helt uden æg. Fyldt med lækre og knasende valnødder på toppen. Find opskriften lige her.

Ingredienser

  • 170g. mel
  • 3 spsk. rå kakaopulver
  • 150g. rørsukker
  • Korn fra 1 vaniljestang (alternativt 2 tsk. vaniljepulver)
  • 4 spsk. solsikke olie
  • 250 ml. plantemælk (jeg brugte havremælk)
  • 2 drys havsalt
  • 200g. mejeri-fri mørk chokolade fx fra Goodio
  • 150g. valnødder eller hasselnødder

Sådan gør du

1

Forvarm ovnen til 180ºC

2

Si mel og kakao ned i en stor skål. Tilsæt sukker og salt. Skær vaniljestangen på tværs, skrab kornene ud og hæld med i skålen. Pisk olie og plantemælk med i dejen.

3

Smelt 150g af chokoladen i en skål over vandbad (vær sikker på at vandet ikke kommer op i chokoladen) Lad det smelte, sluk herefter varmen og hæld det sidste chokolade i.

4

Når alt chokoladen er smeltet, så hæld det ned i skålen og pisk med resten af ingredienserne, indtil tykt og cremet. Smag gerne til og tilsæt ekstra salt hvis nødvendigt.

5

Hak valnødderne groft, og hæld dem med i skålen - men gem gerne lidt af dem til at pynte på toppen. Hæld massen ned i en bageform beklædt med bagepapir. Drys med de sidste valnødder på toppen, og bag kagen i 22 - 25 min. indtil kagen er blød i midten med sprød udenpå. Køl kagen ned et par minutter, og skær brownien ud i små stykker. Velbekomme.


chokolade brownie ingredienser

~ Alt hvad du skal bruge til opskriften: valnødder, mel, rørsukker, rå kakaopulver, havsalt, olie, lidt plantemælk, vaniljekorn og hakket chokolade. 
vegansk chokolade brownie opskrift

~ Jeg brugte en lækker mejeri-fri vegansk chokolade fra GOODIO. Deres chokolader kan virkelig anbefales! Find dem lige her.

vegansk chokolade brownies
~ Min absolutte bedste og nemmeste opskrift på chokolade brownies. Jeg håber, at du kan lide opskriften – lad mig endelig høre hvad du synes.

0/5 (0 Reviews)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *