Om Micadeli

Velkommen:

Jeg hedder Michala, jeg er 24 år og jeg bor i København. 🌿
Det er mig, der står bag madbloggen Micadeli, og min drøm er, at inspirere så mange som muligt til at spise mere plantebaseret mad. Mit madunivers begyndte i sommeren 2017, og jeg har siden da arbejdet i alle døgnets mulige timer på, at dele ud af min store glæde for den vegetariske madkultur.
Her på madbloggen deler jeg mine bedste opskrifter med jer. Jeg håber, at med min passion for æstetik og fotografering kan vise jer, hvor lækkert og inspirerende plantebaseret mad kan være.

Min historie:

Sunde og hjemmelavede måltider har altid haft en stor rolle og glæde i mit barndomshjem. Herudover har mange rejser rundt omkring i verden har lært mig, at være åben overfor nye madkulturer. Jeg husker især, at asiatiske lande har været en stor inspirationskilde for mig til mine første vegetariske retter, som nu har udviklet sig stort set kun til plantebaserede retter. Men den historien startede dog lidt et andet sted.

Først og fremmest kommer jeg fra et hjem, hvor de voksne elskede at stå køkkenet hele dagen. Et hjem hvor grøntsagerne kom direkte fra haven, hvor far fandt den rigtige vin frem og hvor der altid blev dækket pænt bord, når der kom gæster. Det var (og er stadigvæk) hjemmelavet mad med velsmag og omtanke. Men også en unik tilstedeværelse og samling omkring spisebordet. Men at være født og opvokset på landet i Danmark, mellem marker og dansk landbrug, betyder derfor, at jeg hele mit liv har spist et overvæld af animalske produkter. Det gælder alt lige fra mælk, fløde, oksekød og svinekød – og sågar også slagtet og spist egne høns fra haven.
Kød har stort set hele mit liv haft hovedrollen i ethvert måltid. Men herefter gik det op for mig i en mere voksen alder, at denne kost ikke nødvendigvis var så god og nødvendig for mig, som jeg troede. Jeg følte mig ofte træt og overdrevet mæt efter ethvert måltid – og jeg var ubevidst konstant fyldt med dårlig samvittighed.

Sådan blev Micadeli til:

Langsomt hen over foråret i 2017 begyndte jeg, at følge madbloggere fra England og Australien på de sociale medier. Her blev jeg hurtigt inspireret til at prøve at spise en mere vegetarisk og plantebaseret kost. Trods en del skepsis i starten, oplevede jeg, at den nye livsstil var en vild tranformation på min egen krop. Ikke nok med at mit hår voksede hurtigere og stærkere, end jeg kunne forestille mig, så var min hud flottere og blødere end nogensinde før. Min psykiske tilstand og overskud føltes herefter også forbedret, og min dårlige samvittighed efter ethvert måltid var væk.. Og måske mest overraskende af alt, jeg savnede på ingen måde kød.

Med de positive overraskelser allerede fra start, blev tanken om en ny livsstil en realitet. Efter den oplevelse var de store animalske måltider nærmest over én nat sat på hylden. I starten brugte jeg lang tid på at eksperimentere med vegansk mad og langsomt blev madbloggen Micadeli til. Herefter brugte jeg timevis i køkkenet på at smage, dufte og udvikle velsmagende opskrifter. Æstetikken skulle være af højt niveau, opskrifterne skulle være sunde og nærende. Men samtidig ville jeg ikke gå på kompromis med velsmag. Jeg ønskede inderligt, at blive god til at lave mad uden animalske produkter.

Min madfilosofi:

Vi befinder os i en tid, hvor den plantebaserede madkultur stiger i eksponentiel vækst som aldrig før. Mange opskrifter fokuserer dog på lynhurtig, sund hverdagsmad med en masse køderstatninger. Og supermarkederne forsøger febrilsk at tilbyde nye veganske færdigretter til danskerne. Det hele skal foregå så nemt og hurtigt, at vi rent faktisk glemmer, at det også skal smage godt.
Derfor er jeg desværre tilbøjelig til at mene, at der stadig er mange plantebaserede færdigretter og erstatningsprodukter, som slet ikke er værd at købe i dag. Den plantebaserede livsstil skal ikke handle om kål, tofu, kød erstatninger og kedelig kost. Det skal handle om et væld af naturlige ingredienser, velsmag og dufte, som er alt andet end kedelige og smagsløse. Det er netop det, jeg ønsker at demonstrere. Jeg vil gøre mit bedste for, at arbejde med sæsonvarer som er økologiske og bæredygtige for miljøet. Men vigtigst af alt så skal det være velsmagende og i ordentlig kvalitet.

Jeg deler også mine opskrifter, inspiration  og snaps fra mit hverdagsliv på Instagram: @michalakramer
Og har du spørgsmål vedr. samarbejde m.m. så kontakt mig på e-mail: hello@michalakramer.com  eller på min kontaktside.

Tak fordi I følger med! ✨
– Michala